Wednesday, September 30, 2009

Panggilan ketiga .

well .. kadang-kadang kan .. aku rasa aku ni macam tunggul tau .. even dalam kalangan member aku sendiri .. aku tetap rasa diri aku ni macam batu penghalang untuk diorang berbual sesama sendiri .. kadang-kadang kalau aku online .. chatting .. then .. member aku semua selalu hilang tetiba .. kadang-kadang aku rasa macam tak guna ada member kalau buat aku macam ni .. aku cakap terus terang bukan semua member aku macam ni .. cuma segelintir je macam ni .. hmm .. korang selalu buat aku macam ni .. korang tak kesian ke kat aku ? takpa la .. maybe life aku memang macam ni kot ..

aku malas nak cakap panjang-panjang .. sebab nanti ada orang terasa susah pulak aku kan .. so .. apa yang aku cerita kat atas ni memang jadi .. cuma sapa yang buat akan terasa la .. bak kata pepatah melayu .. sapa makan cili dia yang terasa pedasnya .. aku tak nak tuduh sapa-sapa .. cuma korang pikir-pikirkan la ye .. mungkin korang akan pikir .. ohh .. sue tulis kat blog sebab nak bagitau semua orang .. tak .. korang silap .. aku tulis semua bende kat blog sebab aku takde tempat nak luahkan perasaan .. kalau ada pun .. macam nak tak nak je layan .. so baik aku luahkan dekat sini .. lagi bagus ..

korang jangan pikir aku tulis kat blog semata-mata nak hebahkan .. aku hanya mencari tempat yang sesuai untuk aku luahkan perasaan aku ..

Panggilan kedua .

aku .. dalam perjalanan pulang ke kampung .. buka kampung pun .. bandor .. hehe .. jb .. naik la burung besi yang gagah perkasa itu .. flight aku awal pagi .. pukul 3 pagi dah bangun sebab pukul 4.00pagi nak check in .. memang ngantok gila time tu .. mane tak tido pukul 12 .. bangun pukul 3 pagi .. pegi klia sampai sana dekat pukul 4 .. flight pukul 6 pagi .. gila awal en .. lepas check in tu .. kitorang g makan .. pagi2 dah hadap mcd .. rasa nak muntah pun ada .. haha ..

aku paling suka naik flight pagi .. walaupun dekat .. sebab .. aku dapat tengok matahari terbit .. aku paling suka tengok matahari terbit .. cantik je .. lepas tu .. aku suka tengok cabin crew yang ade dalam flight tu .. semua cantik2 .. good looking .. timbul rasa nak jadi cabin crew .. hehe .. tapi aku tak nak .. aku tetap teruskan cita-cita aku .. pakar ekonomi .. doakan aku tau ..

flight pegi jb tak lama .. sejam je .. dah landing .. perut aku berlagu .. lagu hardcore .. memang best .. aku pun mintak la mak aku duit .. macam ni bunyi dia ..
"mami .. nak duit .. akak lapar la .."
"nah amik ni .. g beli mcd .. beli untuk adik skali !"
dengan lajunya aku lari g mcd .. hehe .. happy aku .. sebab dapat makan .. haha ..
p/s : uncle aku amik .. dari airport balik rumah dia half an hour je .. sebab dia bawak 140 kat jb .. gila en .. haha .. by the way .. love all downs family .. cheers ..

Tuesday, September 29, 2009

Panggilan Pertama

hmm .. aku tak tahu nak bercerita tentang apa .. aku terpanggil untuk update blog aku lepas baca blog Zahiril Adzim .. bukannya apa .. aku baru tengok teater GADOH kat youtube sebab masa pementasan aku tak sempat pegi .. well .. aku rasa pementasan GADOH memang best .. ianya satu pengajaran kepada khalayak ramai .. kalau diikutkan sebenarnya pementasan ini lebih kepada apa yang berlaku di kalangan pelajar sekolah hari ni .. seperti apa yang aku lalui di sekolah lama aku .. dimana sekolah itu di kawal oleh oleh kaum melayu .. mereka tidak menindas kaum cine tetapi mereka sering mengada-adakan cerita supaya dapat berGADOH dan menunjukkan siapa yang lebih hebat ..


aku rasa itu satu tindakan yang agak kurang pandai atau erti kata lain bodoh .. sesetengah orang menganggap dengan bergadoh orang lain akan memandang tinggi kepada mereka .. tetapi pada aku mereka yang berkelakuan sebegini sebenarnya hanya ingin menunjuk-nunjuk ..


memang .. guru juga memain kan peranan .. aku setuju .. guru tidak seharusnya hanya mengikut peraturan .. guru juga harus memainkan peranan dari segi psikologi .. guru seharusnya mendengar penjelasan dari murid dan bukannya terus menghukum .. guru harus pandai bermain dalam sesuatu situasi .. bukannya hanya mengikut arahan dan menunding jari ..


aku bukannya seorang murid yang jahat .. dan aku juga bukan lah baik seperti yang disangka .. tetapi aku hanya pelajar biasa yang berhati-hati dengan tindak-tanduk aku di sekolah .. aku berhati-hati kerana aku tidak mahu di buang sekolah .. aku tidak mahu dilabel sebagai budak jahat .. dan aku juga tidak mahu dilabel sebagai perosak nama sekolah .. (ape la aku merepek) .. jadi aku hanya menjadi pemerhati di sekolah .. memerhati segala perkembangan yang berlaku .. sesetengah guru yang mengajar di sekolah aku berusaha bersungguh-sungguh untuk mendidik kami menjadi anak bangsa yang berguna .. tetapi sesetengah nya hanya mengajar kerana ianya sebahagian dari tugas .. apa yang aku perasan .. apabila guru itu bersungguh-sungguh untuk mengajar pelajar-pelajar di hadapan dia .. mereka seolah-olah berada di zoo .. berada di sarkas .. dengan membuat bising di kelas .. dan sebagainya .. aku mengaku aku bukannya sempurna .. aku juga manusia biasa .. cuma aku cuba untuk tidak jadi sebegitu ..


p/s : aku dah merepek tahap gaban .. thanks sebab korang baca .. sekian .. wassalam ..

Wednesday, September 9, 2009

Berikan aku sebuah tajuk !

Hari ni .. dengan muka terpaksa aku pegi sekolah .. Cullen ponteng .. Bulat , Amir semua ponteng .. first period subjek paling mcm haram .. Yap Eli bising suruh aku kemas klas .. padahal aku tak pernah bising kalau aku sorang je yang buat .. pastu kene diri kat belakang .. okay . its fine .. im okayy with it .. then , cikgu bising ckp aku n nasya cheat masa exam .. memang betul .. tapi agak2 la .. kalau nak ckp biar belapik .. cibai betul .. cikgu cina semua racist ? pehal ? bajet cina bagus sangat la skang ni ? cina paling bagus dalam study n paling bagus dlm melingkupkan dunia .. babi kau WONG .. pegi mampos dengan akaun .. lepas ni kalau aku dapat A1 for akaun .. aku campak kertas exam kat muka kau .. bajet bagus ..