Friday, October 30, 2009

Sebuah KONSERTO TERAKHIR .

Cerita darah
Cerita darjat
Birunya darah
Pongahnya darjat
Cerita lagu dan irama
Lagu jasad tegar
Irama nurani sunyi
Cerita cinta
Cerita luka
Cerita Konserto Terakhir
Sebuah Intermeso di pentas hidup

Thursday, October 29, 2009

Luahan Hati & Perasaan 3 .

Aku manusia ..
bukan kertas ..
bukan pen ..

aku juga perlukan ..
kasih ..
sayang ..

tapi kenapa ??

kenapa ??

kenapa aku diketepikan lagi ??

Wednesday, October 28, 2009

Luahan Hati & Perasaan 2 .

aku dihina lagi ..
aku dicaci lagi ..

aku diketepikan lagi ..
aku di maki lagi ..

itu lah hakikat hidup ini ..

sentiasa di caci ..
sentiasa di maki ..
sentiasa di hina ..

apa mereka tak pernh merasa ??
perasaan di hina ..
di caci ..
di maki ..

sakit ..

aku sakit mendengarnya ..

aku manusia biasa ..

yang punya hati dan perasaan ..

apa indah mencaci orang ??
apa indah meminggirkan rakan ??
apa indah menghina anak sendiri ??

tiada perasaan kah wahai ..
ibu ..
ayah ..
adik ..
teman ..
sahabat ..
rakan ..

di mana letaknya perasaan anda ??

apa aku ini sebatang pen ??

apa aku ini sehelai kertas ??

apa aku ini tembok ??

apa aku ini seekor binatang ??

di mana letaknya ..
hati dan perasaan kalian ??

tidakkah kalian ..
membayangkan ..

betapa sakitnya hati ini tatkala ..

dicaci ..
dimaki ..
dihina ..
dinilai ..

aku sakit !

kalian mengerti apa erti kesakitan yang aku lalui ini ??

sakit sekali ..

ubatnya hanya jika ..

ibu ..
bapa ..
adik ..
teman ..
sahabat ..
dan ..
rakan ..

mengerti hati kecil ini ..

aku bukannya dilahirkan ..
untuk menunjuk ..
untuk bongkak ..
untuk sombong ..


aku dilahirkan untuk ..
dicoretkan oleh ..
ibu ..
bapa ..
teman ..
sahabat ..
dan ..
rakan ..

tolong mengerti hati ini ..

Tuesday, October 27, 2009

Luahan Hati & Perasaan .

Aku nak nangis ..
tapi tiada air mata ..

aku hendak gelak ketawa ..
tapi tiada yg harus aku tawakan ..

aku hendak menjerit ..
tapi tiada suara hendak di keluarkan ..

aku hendak berkata-kata ..
tapi tiada siapa yg sanggup mendengarnya ..

aku hendak berlari ..
tapi tiada arah tuju ..

aku hendak terbang ..
tapi tiada sang sayap ..

aku hendak senyum ..
tiada siapa yang mahu melihat ..

aku ni optimistik ..
tapi emotional ..

aku minda terbuka ..
tapi jiwa terpenjara ..

aku di penjara ..
oleh sang keluarga ..

aku di hina ..
oleh si bapa ..

aku di bela ..
oleh si ibu ..

aku di caci ..
oleh si adik ..

aku di pinggirkan ..
oleh rakan-rakan ..

siapa aku di mata mereka ?? siapa ?? tembok ?? tunggul ?? binatang ?? kertas ?? pen ?? begitu senang menindas aku .. mencaci aku .. membenci aku .. meminggirkan aku .. siapa aku di mata mereka ! siapa !

aku hanya manusia biasa yang juga melakukan kesilapan ..
aku manusia yang belajar dari kesilapan lalu ..

beri tunjuk ajar jika aku gagal hendak ..
perbaiki diri sendiri ..

kenapa semua ini berlaku terhadap diri ini ??
mengapa ??

adakah indah di mata mereka ??
dengan mencaci aku .. menghina aku ??

aku halalkan ..
segala perbuatan mereka ..

Tekanan Perasaan !

babibabibabibabibabibabibabibabibabibabibabibabibabibabibabibabibabibabibabibabibabi ! korang takde keje lain ke ? ape masalah korang dohh ?? tak puas hati ?? ckp la dpn2 !

Monday, October 26, 2009

Dalam Dilema !

hahaha ! poyo sial ayat dilema aku ! kah kah ! Aku ade tulis satu cerita ni ..
nak bagi korang bace .. tapi tak siap lagi .. tajuk pun takde ..
tunggu siap aku post okayy .. tunggu tau !
:D

I need ur help suhana !

should i post the story ??
hahaha !
cerita tak habis lagi ..
u jangan nangis macam melinda nangis !
nanti zaheen peluk u macam Jay peluk melinda !
hahaha !
sorry !
nanti lepas siap i post okayy !
see u tomorrow !

Saturday, October 24, 2009

CERITA KEDAI KOPI !

Terlalu banyak kena kopi, aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati, salam


Masing-masing ada masalah sendiri
Masalah dunia, masalah peribadi
Luahkan jangan simpan dalam hati
Boleh cerita di kedai kopi


Cerita kedai kopi
Cerita kedai kopi
Tiada hakim tiada saksi
Cerita sensasi di kedai kopi (2x)

Ada satu hero melayu, namanya rahsia
Dulu lepak tepi parit kampung
Sekarang lepak media massa


Asal boleh masuk tv, dia mesti buat
Awek tengok jambu, laki tengok meluat
Citarasa makin besar otak makin ketat
Baru angkat berat sikit baju pun dah sendat
Ay, jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis
Ay, jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis
Jakun ke pelakon, jamban ke makan malam
Dinner show menyanyi, sorang pun tak faham
Tapi datin muda tengok, geram dan sangkut
Datuk outstation,apalagi angkut

I’m in the mood for love
Simply because you’re near me
Honey but when you’re near me
I’m in the mood yes i’m in the mood for love

Terima kasih rahsia diterima
Kalau sunyi lagi boleh main gila
Datin kena taruk, rahsia kemaruk
Makan boleh tapi jangan sampai kena lauk
Datuk pergi London lama, pucat bila balik
Bini buncit sikit tau dia tak boleh naik
Datuk pergi London, dia pucat bila balik
Bini dan anak percuma dah ada penyakit
Apa kesudahannya, apa yang terjadi
Rahsia tinggal rahsia takkan masuk tv lagi
Cerita sensasi dengar di kedai kopi
Setiap individu punya versi sendiri

Masing-masing ada masalah sendiri
Masalah dunia, masalah peribadi
Luahkan jangan simpan dalam hati
Boleh cerita di kedai kopi

Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati, rentak keluarga marley
Hamba di belanda di tengah ibu kota
Temanku Salam, dreadlocks bawah mahkota
Anak perantauan yang punya citarasa Jamaica
Rindu nak dengar cerita kedai kopi Malaysia
Aku cerita, dia ketawa
Tak kering gusi, jatuh kerusi
Dia pula bercerita tapi bukan tentang dia atau dia
Di Eropah orang bentang idea
Topik-topik intelektual didiskusi
Anjakan paradigma bila kena kopi
Peace, love and harmony, reggae sampai pagi
Keluar kedai kopi Amsterdam masih steady

Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati, yeah...


pandai2 korang la cari lagu dia ! malique feat. salam

Today !

Life is like shit ! get away ! get a life la minah !
bajet kau pandai bagos la ! setakat pandai tapi perangai cam anjing !
letak kat kedai pun orang tak nak la babi ! Anjing pun tak macam kau !

Wednesday, October 21, 2009

At first ....

This i dedicate to u .. hope u read it ..



At first ..
i thought loving u ..
such a waste ..
but in the end ..

i admit ..
loving u ..
is a wonderful thing ..
ever happen to me ..

though u never ..
cuddle me ..
kiss me ..
hug me ..

i still LOVE U !

though u ..
rarely call me ..
rarely text me ..
rarely buzz me on ym ..

i still LOVE U ..

while im writting this ..
u off ur phone ..
its really frustrating ..
but i just keep it positive ..

i've thought of many things ..
such as u have another girl ..
u are lying to me ..
and cheating on me ..

but ..
all my friends ..
support me ..
making me ..

LOVE U more and more ..

sayang ..
I LOVE U SO MUCH ..
i know u are having a big exam ..
within this 3 weeks ..
but ..
please if u have time ..
dont make me keep waiting ..

and ..
i just call ur phone ..
u've on ur phone ..
but im to scared to talk to u ..
cause i feel like ..
im disturbing u ..

sayangg ..

calm me ..

cuddle me ..

give me a gud nite kiss ..

call me the way u always do ..

hug me ..

I MISS U SAYANGG !

Wednesday, October 14, 2009

Trying to be honest with u !

Sebenarnya I LIKE U .. But I takut u tak suka .. Im sorry kalau u rasa i ni stalker ke apa ! but i know u are reading this !

but dont cheat me cause u know my kelemahan ! please okayy !

Tuesday, October 13, 2009

Story Telling Time !



well .. i met this guy .. myspace lerr .. he told me .. nama dia ezadd .. he is seventeen .. hehe .. kinda nice this guy .. hehe .. i dont know much bout him .. baru2 gak cakap ngan dia .. hehe .. tak leh cerita lama2 nanti dia kembang ! haha !
okayy ! hari ni i sambung cita lagi ! hoping u baca ! hehe ! baca tau ! hehe ! i tak tau nak cita ape ! nanti u bagitau ape yang i patu cita okayy ! haha ! ILY ! hehe ! bye !

ezadd - i memang macam ni .. cakap takde lapik .. pakai cakap je .. sorry kalau u terasa ! lagi satu ! sori i curi pic u !

Monday, October 12, 2009

Dah Besar Panjang Tapi Tak Malu Pegi BERAYA !


Laki Bini of the Day :D


Clockwise from top : Zaheen , Sue , Hanif and Shu !


From left standing : Hazirah , Shu , Dina , Sue , Maryam , Amal , Aisyah
from left sitting : Hanif and Zaheen


Zaheen and Dina


Fourth Former 2009 !


Sayang Korang !


ini lah dia !
muka2 yang tak tau malu !
dah besar panjang nak pegi beraya !
termasuklah aku !
haha !

A NEW LIFE !












Gambar ni merupa kan gambar ketika beraya di sekolahh !




Monday, October 5, 2009

I HAVE SOMETHING TO TELL U !

I LOVE U ! I LOVE U! I LOVE U !U KNOW THAT .. ARGH .. ITS MAKING ME CRAZY .. OUCH .. COZ IT HURT DEEPLY .. I NEED U TO CURE IT FOR ME .. PLEASE LEND ME A BIT OF SYMPATHY .. PLEASE ! I NEED U'RE <3 ..

Friday, October 2, 2009

Perasaan Serba Salah mula MELANDA !

hari ni aku nak jadi pencerita .. bak kata pn wong .. pemihutang .. hehe ..

ada la satu makhluk allah ni .. nama dia Nur Suaidah Asmadi .. life dia dari kecik sampai besar memang weird gila .. dia lagi rapat dengan sepupu sepapat dari family sendiri ..

life masa primary tak penting .. tak yah cerita .. sekarang ni kita nak cerita life masa secondary ..
start masa form 1 .. nothing really happen .. cuma kene sound direct .. ko ni racist eh ? kawan ngan cina je .. terus aku okay .. kawan satu sekolah ..

masa form 2 .. tak banyak .. tambah popular .. lagi2 adik rafiq downs .. haha ..

masa form 3 .. paling penting .. sekolah baru .. kawan baru .. semua baru .. start dari tahun ni .. life dia terumbang ambing .. selalu kene tipu ..

masa form 4 .. hmm .. aku tak tau nak cita ape pasal budak ni .. kesian dia .. sayangi dia .. jangan sia-siakan dia .. dia baik .. tapi sayang .. orang selalu kutuk dia .. korang kene kenal dia baru move on .. buat masa sekarang jangan sakit kan hati dia .. sayangi diri dia seadanya ..

Waking my self up from a dream .

hmm .. what am i suppose to do ? can anyone wake me up ? or am i awake and think that i am still dreaming ? or i don't know i am dreaming or argh ! tell me ! wake me ! anyone that is kind ? wake me please !

Panggilan Terakhir .

hmm .. i want to make it clear here sebelum ada orang salah faham .. semua blog yang aku tulis ni terjadi dalam kehidupan harian aku .. semua post aku ada kaitan dengan member-member aku .. aku tak tau nak cakap macam mana .. tapi .. hanya satu blog aku tujukan straight kat kawan aku .. yang lain untuk general ..

so .. if its clear to u guys then its okay .. if its not ask me .. jangan simpan .. pendam .. or revenge .. just tell me the truth ..

p/s : aku tak suka orang yang cakap berlapik .. aku lagi suka orang cakap terus-terang dalam keadaan yang tertentu ..

Thursday, October 1, 2009

Panggilan Keempat .

kali ni aku nak cerita pasal Harapan .. haha .. macam lagu Fazli Zainal dohh .. okayy whatever .. kalau sanggup baca la .. tak paksa pun .. ade bende yang jadi semalam .. aku tak nak cerita la sebab private .. tapi ianya ada kaitan dengan harapan .. aku rasa kan .. tak guna tau letak harapan tinggi kat lelaki .. memang la bila kita suka or baik dengan laki tu kita akan letak harapan yang tinggi supaya dia tak akan sakitkan hati kita walaupun sekadar berkawan .. tetapi .. kadang-kadang .. bila kita dah baik dengan laki tu .. bila dia sakitkan hati pun tak perasan .. bodoh en .. haha .. aku rasa baik stay single life dari destroy life diri sendiri sebab laki dohh .. lagi pun buat pening kepala je ..

p/s : sape makan cili dia yang terasa pedasnya .. so sama-sama kita amalkan .. :)