Tuesday, December 18, 2012

Define sharing problem.

Cakap salah, tak cakap pun salah, macam mana nak selesaikan dilema ni?

Bila tak cakap, simpan sendiri, nanti dikatanya kita tak suka kongsi masalah.  Tapi bila kita cakap, kongsi dengan dia, dia kata kita merungut.  Hmm, apa definisi kongsi masalah pada dia sebenarnya?

Jadi, kesimpulannya, setiap kali aku ada masalah, aku hanya luahkan di twitter, kalau dia perasan, dia tanya, kalau tidak, dia buat tak tau je la... Apa lagi aku nak harapkan, terima je lah seadanya ye dak?

Tuesday, October 9, 2012

Will you, baby?

Do you still remember the first time we saw each other?  Do you remember the first time you hold tight my hand?  Do you still remember the first kiss you gave me?  Do you still remember the first time I step into the house?  Do you remember the first phone call we had?  Do you still remember how we met each other?

I remember all those thing I wrote above, hoping you remember all of them.  Hey, I know I did something wrong with you, I said something wrong to you, I'm sorry, I didn't mean it.

I don't want to text you,
I don't want to call you,
I want to be in your arms,
   hold your hand
   feel your breath
   hear your heart
I want to be there, right next to you every single day and night.

I feel bad for what I did yesterday, I love you.

Listen to this baby :)

Tuesday, October 2, 2012

Sang Pujangga

Berhabuk jugak aku rasa blog ni kalau dia wujud di alam realiti.  Lama jugak, skil penulisan pun dah hancur.

Dulu zaman acah-acah nak jadi blogger terkenal, macam-macam aku buat, tapi belum sampai tahap copy paste karya orang ye, aku menggunakan karya aku sendiri, tapi gaya dan stail yang lebih kurang.  Haha aku sangat kagumi dia, dia rakan sepersekolahan aku, nama dia Ulii, aku kagum dengan semua karya dia, malah aku kagum dengan stail hippies dia tu.

Okay, beralih ke cerita lain, aku dan sang pujangga.  Haha kami bersama sudah 15 bulan, korang kira sendiri boleh?  Penat sebenarnya aku bercinta dengan sang pujangga yang seorang ini.  Penat gara-gara mulut dia yang penuh dengan ayat-ayat manis.  Aku dah mati akal macam mana nak abaikan.  Memang aku boleh buat tidak tahu, tapi berapa lama kan?

Yang jadikan aku lebih senang bertukar menjadi hulk, alah monster hijau tu, ala-ala badang tapi di Hollywood kan.  Sang pujangga sentiasa bermanis mulut dengan seorang wanita yang kurang aku gemari.  Entah mengapa, dia gemar bagi aku angin satu badan.  Gemar menyakat aku.  Haih, aku kurang ngerti sang pujangga yang satu ini.

 Katanya sayang, katanya cinta, katanya rindu, katanya kasih, katanya mahu menikahi, tapi lagaknya, hanya tuhan yang mengerti. 

Dia, sang pujangga yang sering mengukir senyuman, sering membuat aku gelak ketawa dengan lagak dan gayanya.  Entah, kadang kala sampai aku lupa yang jarak umur kami ini jauh.  Aku sentiasa berharap dan berdoa agar ibu bapa aku tidak kisah.

Aku cinta, aku sayang, dan aku berharap aku yang terakhir buat dia.  Moga-moga apa yang diharap bakal jadi kenyataan.  Kalau ianya menjadi kenyataan, aku menjadi paling gembira.

Sayang, moga-moga kita kekal bersama :)




Friday, May 11, 2012

Sweet talker itu pembunuh secara senyap, tahu?

Awak nak tahu tak apa saya rasa sekarang ni?  Saya dah malas nak rasa apa-apa.  Sebab kalau saya rasa sakit hati ke, gembira ke, merajuk ke, sedih ke, doesn't make any different.  From my point of view, yeah it doesn't make any different.  Ye betul, saya sebenarnya merungut hari tu, saya tak tahu kenapa, tapi awak sekarang ni lagi banyak melepak dengan kawan-kawan awak.  Yeah, saya tahu saya terpenjara, so I don't deserve to demand a lot.  Takkan saya nak demand dari awak masa untuk saya tapi saya melekat kat rumah tak boleh buat apa.

Oh yeah, sebenarnya kan, to be honest kan, from what you tell me about fara, seriously saya paling tak suka kalau nampak awak sembang dengan dia.  Haha yeah saya tak kisah, buat lah nak buat apa.  Ye lah kan, you once told me, that you crush a lot kan.  Ahaha saya tak kisah pun.  Sebab saya memang tak pernah amik port. But I don't know why every time I see that, instant sakit hati.  Haha teruknya terus sakit hati.

To be honest, yeah honestly, saya tahu awak macam tak amik port pasal saya but you care.  I know that, tapi kan awak, sekeras-keras saya ni, saya masih perempuan awak.  Sekeras-keras saya, saya masih boleh nangis. Awak tahu tak kadang-kadang bila kita bertekak bukan awak yang mengalah?  Ye sebab kalau awak yang mengalah awak akan mengaku tu salah awak.  Tapi bila kita bertekak, awak mempertahankan apa yang saya persoalkan, end up saya yang diam seribu bahasa.  Selalunya, I'll try my best not to fight with you.  But can you at least sometimes ask me, what do I feel?  Cause you never did.

Tapi, saya berusaha bersungguh-sungguh tak nak merungut, sebab saya tahu awak penat.  Kalau saya merungut nanti awak stress, awak marah-marah saya pulak sakit hati.

Entah lah awak, saya tak nak cerita pasal keburukan orang yang saya sayang.  Kalau sekarang dah merungut macam mana nak sehidup semati kan? Ahaha tingginya impian saya.  Takpe, teruskan perangai sweet talker awak tu.  Saya tak kisah, itu semua kan girlfriends awak kan, not your girlfriend kan.  Haha saya tak dapat bezakan sebenarnya, sama je.

Be safe, take care.

Tuesday, April 17, 2012

Happy 306 days boo, I love you.

Its 11.45 am, his out with his friends. Actually, I forgot that it's our 10th month anniversary. He texted me saying "lagi 15 minit our anniversary yang ke 10 ek?". Only then I take a look at the calendar and realize that today is 16th April, and our anniversary is on 17th April.

I'm amazed that I can hold on longer than I expected. I still remember how we met, how our first date goes on. I still can feel the first time he hold my hand gently. I still remember, the first time he make me wait for him. Haha, I never complained even though I got to wait him around 4 or 5 hours. I'm used to it.

Sayang, am sorry for all the wrong doing I've done. I know I let you down many times. I love you so much. Happy 10th Month Anniversary my old man, hihi

Tuesday, April 3, 2012

Be careful

While you're ignoring her, another guy is giving her attention
While you're giving her problems, another guy is listening to her explain those problems. While you're too busy for her, another guy is willing to make time for her.
While you're making her cry, another guy is making her smile again.

While you're not sure if you want her
another guy already figured it out♥

Sunday, February 12, 2012

Cerita Kenapa Wanita Menangis…

Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada ibunya “Mengapa ibu menangis?” “Kerana aku seorang wanita”, kata sang ibu kepadanya. “Aku tidak mengerti”, kata anak itu. Ibunya hanya memeluknya dan berkata, “Dan kau tak akan pernah mengerti”

Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya, “Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?” “Semua wanita menangis tanpa alasan”, hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya. Anak laki-laki kecil itu pun lalu tumbuh menjadi seorang laki-laki dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita menangis.

Akhirnya ia menghubungi Tuhan, dan ia bertanya, “Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis? ” Allah berfirman: “Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan “

“Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya ” “Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh “

“Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya ” “Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya “

“Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu” “Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan dan ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan.”

“Kau tahu? Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.” “Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya.. Tempat dimana CINTA itu ada

Saturday, February 11, 2012

A Thousand Years

Hmm, agak lama aku tak menaip di sini... Hmm, minggu depan aku nak balik LA, dia sedar tak minggu depan kitorang cukup 8 bulan bersama dan 9 bulan mengenali masing-masing. Rasa dia perasan kot. Tak banyak bende aku nak cakap. Aku perasan, aku sedar. Aku tak boleh janjikan apa-apa.. Aku berpegang teguh kepada prinsip di mana, ajal maut, jodoh pertemuan di tangan tuhan.. Tapi, sejak apa yang berlaku ketika seminggu aku di rumahnya, mengajar aku bahawa kadang-kadang kita boleh berusaha menentukan takdir kita.. Dia mengajar aku erti disayangi, dia mengajar aku betapa pentingnya untuk berjaya dalam hidup ini. Hmm, ye aku akui aku ni mudah rasa cemburu. Ahaha kadang-kadang memang cemburu buta pun. Aku dah cuba buang tabiat ni, tapi memang tak boleh. Sorry if this tabiat annoys you. I know you love me :) hik hik perasan japs. Hmm, tapi seriously, memang ada part of my heart yang masih fikir yang bukan-bukan. Please don't ask me what is the bukan-bukan sebab while typing this I'm assuming you know everything. Almost a year aye? I appreciate every single thing, every drop of your sweat. Ahahah, I'm serious, not kidding. I know this relationship, agak berat, since mum and dad doesn't like it. Hmm, sayang, are you sure with your promise not leaving me? Hmm, I don't have doubt pun, cuma tetiba terasa nak tanya. Hey, I love you old man :) I'll see you soon :*