Friday, May 11, 2012

Sweet talker itu pembunuh secara senyap, tahu?

Awak nak tahu tak apa saya rasa sekarang ni?  Saya dah malas nak rasa apa-apa.  Sebab kalau saya rasa sakit hati ke, gembira ke, merajuk ke, sedih ke, doesn't make any different.  From my point of view, yeah it doesn't make any different.  Ye betul, saya sebenarnya merungut hari tu, saya tak tahu kenapa, tapi awak sekarang ni lagi banyak melepak dengan kawan-kawan awak.  Yeah, saya tahu saya terpenjara, so I don't deserve to demand a lot.  Takkan saya nak demand dari awak masa untuk saya tapi saya melekat kat rumah tak boleh buat apa.

Oh yeah, sebenarnya kan, to be honest kan, from what you tell me about fara, seriously saya paling tak suka kalau nampak awak sembang dengan dia.  Haha yeah saya tak kisah, buat lah nak buat apa.  Ye lah kan, you once told me, that you crush a lot kan.  Ahaha saya tak kisah pun.  Sebab saya memang tak pernah amik port. But I don't know why every time I see that, instant sakit hati.  Haha teruknya terus sakit hati.

To be honest, yeah honestly, saya tahu awak macam tak amik port pasal saya but you care.  I know that, tapi kan awak, sekeras-keras saya ni, saya masih perempuan awak.  Sekeras-keras saya, saya masih boleh nangis. Awak tahu tak kadang-kadang bila kita bertekak bukan awak yang mengalah?  Ye sebab kalau awak yang mengalah awak akan mengaku tu salah awak.  Tapi bila kita bertekak, awak mempertahankan apa yang saya persoalkan, end up saya yang diam seribu bahasa.  Selalunya, I'll try my best not to fight with you.  But can you at least sometimes ask me, what do I feel?  Cause you never did.

Tapi, saya berusaha bersungguh-sungguh tak nak merungut, sebab saya tahu awak penat.  Kalau saya merungut nanti awak stress, awak marah-marah saya pulak sakit hati.

Entah lah awak, saya tak nak cerita pasal keburukan orang yang saya sayang.  Kalau sekarang dah merungut macam mana nak sehidup semati kan? Ahaha tingginya impian saya.  Takpe, teruskan perangai sweet talker awak tu.  Saya tak kisah, itu semua kan girlfriends awak kan, not your girlfriend kan.  Haha saya tak dapat bezakan sebenarnya, sama je.

Be safe, take care.

No comments:

Post a Comment